В Манчестър Юнайтед имат дългосрочни планове за Хуан Мата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанецът може да бъде спортен директор на "червените дяволи" след време

Манчестър Юнайтед е предложил нов договор за една година на Хуан Мата, съобщава вестник „Спорт“. Офертата на „червените дяволи“ към испанеца е с намалени финансови параметри спрямо изтичащия му в края на месеца контракт, но от клуба се надяват халфът да стане бъдеща важна част от спортно-техническия щаб, а вариантът да стане спортен директор също е възможен.

Мата от години се подготвя за момента, в който ще окачи бутонките и вече е натрупал три дипломи – по журналистика, по маркетинг и една в спортна наука от университета в Мадрид.

На „Олд Трафорд“ имат надежда испанецът да поеме по път подобен на Едвин ван дер Саар, който започна като маркетингов директор в родния си клуб Аякс, а впоследствие се издигна до изпълнителен директор.

По високите етажи в клуба вървят промени в последните месеци. Първо Джон Мърто бе назначен за спортен директор на отбора, а бившият футболист Дарън Флетчър стана технически директор. Ед Уудуърд пък обяви, че в края на годината напуска „Олд Трафорд“, но все още не е избран негов наследник.