В Неапол отново се заговори за уволнение на Гатузо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рафаел Бентис може да замени Дженаро Гатузо начело на Наполи

Наставникът на Наполи – Дженаро Гатузо, може да бъде уволнен от треньорския пост още днес, съобщава Il Mattino. Неаполитанци загубиха с 2:4 при гостуването на Аталанта снощи в среща от 23-ия кръг на Серия А.

Въпреки че Наполи има шансове за топ 4, атмосферата в съблекалнята не е добра. Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис пък забрани на футболистите и на треньора Гатузо да правят изявления след неприятната загуба от бергамаските.

Точно това кара медиите в Италия да смятат, че Гатузо ще бъде уволнен в следващите часове, за което се спекулира от седмици. От клуба отказват коментар. След поражението в Бергамо снощи, Де Лаурентис е провел среща със спортния директор Джунтоли и със своя син, който е вицепрезидент на клуба.

Фаворит за нов настанвник на неаполитанци е добре познато име – Рафаел Бенитес. Испанският специалист напусна Китай през януари и все още е без отбор. В края на 2020 г. се заговори, че Бенитес може да замени Гатузо в Неапол. Смята се, че евентуалното му завръщане начело на клуба може да се осъществи чак в края на настоящата кампания.

Също така Де Лаурентис е водил преговори с Маурицио Сари, но бившият наставник на Наполи не е приел офертата на боса на клуба. Масимилиано Алегри и Лучано Спалети също са сред спряганите имена за треньорския пост в Наполи.