В Юве вече мислят за рокада – Алегри, Зидан и Гатузо в радара
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Бианконерите заложен на дузпата

Близкият до Ювентус Tuttosport твърди, че вероятността Андреа Пирло да бъде освободен след края на сезона става все по-голяма. Нещо повече, според изданието шефовете на Бианконерите вече имат фаворити за поста – Зинедин Зидан и Дженаро Гатузо.

Tuttosport пише, че Пирло най-вероятно ще бъде уволнен без значение на кое място ще финишира Ювентус в края на сезона.

Все пак изданието коментира, че ръководството на клуба трудно би успяло да ангажира някои от двамата, поставяйки като фаворит бившият предводител на ториници Масимилиано Алегри.

Според медията шансът Алегри да застане отново начело е 50 процента, завръщането на Зизу е оценено с 30 процента, а Гатузо засега е трети – с 20.

Зизу, който все още е начело на Реал Мадрид отдавна е в полезрението на на президента на торинския гранд Андреа Аниели. Маститият бос на Юве се опита да доведе французина в Торино още през 2019 година, но тогава мисията завърши с неуспех.

Разбира се, акостирането на Зидан и сега не изглежда лесно, тъй като годишната заплата на френския специалист е 12 милиона евро, като той едва ли би се съгласил на компромиси.

По-рано днес испанският Marca обяви, че бившият фамозен френски национал, който носи екипа на Реал и Юве, почти сигурно ще напусне “Сантяго Бернабеу”, а на неговия пост ще застане екс-нападателят на Кралския клуб – Раул Гонсалес.

Другата опция за ръководството на Ювентус е наставникът на Наполи Дженаро Гатузо, чийто финансови претенции са доста по-приемливи.

От Tuttosport припомнят, че агентът на Гатузо – Жорже Мендеш, е в добри отношения с ръководството на Бианконерите, а това би улеснило евентуална сделка между бившия халф на Милан и торинци.