Вацке подписа нов договор с Борусия и остава за още 4 години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд бе обявил преди време, че ще напусне

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке ще продължи да работи в клуба, след като подписа нов контракт до края на 2025 година. 61-годишният Вацке бе обявил, че ще напусне своя пост в края на следващата година, но днес сключи нов договор с тима от “Сигнал Идуна Парк”.

Вацке управлява клуба от 2005 година насам, а в последно време към него има много критики от феновете на Борусия. Заедно с изпълнтиелния директор, нови тригодишни договори подписаха и другите членове на Борда на директорите – Томас Трес и Карстен Крамер.

“След интензивни разговори стана възможно да задържим Ханс-Йоахим Вацке за още 3 години като председател на борда”, каза клубният президент Райнхард Раубал.

Рубал похвали работата на Вацке, Трес и Крамер, като каза, че те “запазиха кораба стабилен в бурното море”. Той посочи още, че финансовата сигурност на “жълто-черните” за следващите сезони е напълно обезпечена, независимо дали тимът се класира за Шампионската лига.

В този момент от сезона, тимът на Борусия Дортмунд се намира на 5-о място в Бундеслига класиране, на четири точки зад 4-ия в подреждането Айнтрахт, като двата тима ще се срещнат в събота.

“Много добре съм запознат с моите отговорности към клуба. Напълно невъзможно е да напусна по време на една от най-големите кризи в историята. По тази причина оттеглянето ми не стоеше на дневен ред в съзнанието ми, както преди началото на пандемията”, заяви Вацке пред бизнес изданието “Ханделсблат”.