Вайналдум се гордее, че ще е капитан на Нидерландия на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ван Дайк е нашият истински капитан във всичко", споделя Вайналдум.

Полузащитникът на Нидерландия – Жоржиньо Вайналдум, е доволен, че ще носи капитанската лента на тима на Евро 2020. Той обаче заяви, че отсъствието на титулярния капитан Върджил ван Дайк ще бъде усетено на европейските финали.

“Капитанската лента е голям тласък за мен. Гордея се с това. Стигнах до възраст, когато съм по-ангажиран с останалата част от отбора, но в същото време чувствам, че все още мога да бъда себе си в тази роля”, заяви Вайналдум.

Според него отсъствието на съотборника му в Ливърпул Ван Дайк е тежък удар за тима: “Той е нашият истински капитан във всичко. Той е голям и силен – има вид на капитан”.

Нидерландия ще участва на първи голям турнир от 2014 година насам, когато бе част от Мондиал 2014 и завърши на трето място.

“Невероятно е, че не сме играли на световно първенство или европейско първенство в продължение на 7 години. Нидерландия изглежда винаги се класира автоматично. Липсата на един турнир, това може да се случи. Но два? Бях наранен. Понякога гледах онези турнири със стиснати зъби, трудно можех да го понеса. Бях на почивка, но ми беше гузно, защото по време на тези турнири не бива да съм на почивка”, заяви Вайналдум.

“Отново сме екип от приятели. Формираме единен фронт. Няма гаранция, че ще спечелим мачове, но е много важно. След Световното първенство през 2014 г. атмосферата в отбора беше малко тягостна за известно време”, завърши той.

На Евро 2020, Нидерландия ще спори с Австрия, Северна Македония и Украйна и е фаворит да се класира на директните елиминации от тази група.