Вълците се върнаха на победния път, надигравайки плах Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Уулвърхямптън остави зад гърба си разочарованието от двете поредни загуби, в които дори не успя да се разпише с безпроблемна победа с 3:0 над Евертън, възродила европейските мечти на тима на Нуно Ешпирито Санто.

Комфортният успех на “Молиню” изкачи отново Вълците до шестото място в класирането, което дава директен излаз към груповата фаза на Лига Европа.

Уулвс излязоха с едни гърди напред след една от онези дузпи, които повечето рефери нямаше да отсъдят през миналия век.

В добавеното време на първото полувреме дебютантът в тима на домакините Даниел Поденсе се строполи на тревата след контакт с Люка Дин и това бе напълно достатъчно за арбитъра Антъни Тейлър да посочи бялата точка.

Раул Хименес изпълни хладнокръвно дузпата, реализирайки 24-ия си гол за Уулвс във всички турнири този сезон. Той има и две попадения за националния тим на Мексико.

Малко след началото на втората част белгийският халф Леандер Дендонкер удвои аванса на домакините с техничен удар с глава след центриране на Педро Нето.

Крайният резултат бе оформен с най-зрелищната атака в двубоя.

Малко повече от четвърт час преди края на мача Рубен Невес пласира изящен 50-метров пас, а Диого Жота изкусно овладя на гърди преди да нанесе изключително прецизен удар, направил безпомощен Джордън Пикфорд.

Адама Траоре, заменил в 70-ата минута поизморилия се Поденсе, пропусна да направи триумфа на своя тим още по-внушителен, шутирайки в напречната греда от съвсем чиста позиция.

Евертън така и не успя да сътвори нещо впечатляващо и по всичко личи, че момчетата на Карло Анчелоти по-скоро ще доиграят сезона. Карамелите са достатъчно далеч от зоната на изпадащите, но и без шансове да се намесят в битката за разпределние на местата, даващи право на участие в Лига Европа.