google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валдано бе ключова фигура в тима на Аржентина, триумфирал на световното първенство през 1986 година

Съотборникът на Диего Армандо Марадона от незабравимия тим на Аржентина, стигнал до световната титла през 1986 година – Хорхе Валдано, избухна в сълзи при гостуването си на телевизия Movistar +, когато водещият му зададе въпрос за Дон Диего.

“Когато напусна клиниката всички очаквахме от него да ни даде още един урок за възстановяване, тъй като вече се беше спасявал от подобни ситуации. Той беше с огромна сила. Мъчно ми е изключително много за футболиста и за мъжа”, заяви Валдано, който беше изключително близък с Марадона.

„Много от спомените, които имам с него ме карат да се усмихвам…”, не успя да продължи Валдано и се разплака.

„Това, което тогава предизвикваше усмивки в мен, сега ме натъжава. Само за това, което направи в тези 100 метра си струваше за целия му живот. Цяла Аржентина плаче за него и всеки, който харесва футбола, също. Дори топката плаче!

“Той премина през трудни времена, но ще бъде запомнен с гения си. Той беше един от най-добрите, най-добрите, които могат да се поберат на петте пръста на едната ръка. От днес в Аржентина ще има още един герой от височината на Евита или Гардел. Ще бъде незабравимо….”