Валенсия пропусна да разгроми Барселона – спечели само с 2:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Валенсия спечели с 2:0 домакинството си на лидера Барселона в мач от 21-вия кръг на “Ла Лига”.

Макси Гомес бе в основата на успеха за “прилепите”, въпреки че пропусна дузпа през първото полувреме. Със спечелените три точки Валенсия прогресира до 5-ото място в класирането с актив от 34 точки, докато Барселона остана с 43 пункта на върха, но с мач повече от Реал Мадрид, който е със същия точков актив и утре гостува на Валядолид.

Валенсия стартира с Макси Гомес и Кевин Гамейро в предни позиции, а в средата на терена действаха Коклен, Кондогбия, Солер и Феран Торес. Наказан за двубоя бе Дани Парехо, който е капитан на тима.

Наставникът на Барселона Кике Сетиен не можеше да разчита на контузения Луис Суарес, като на негово място отново започна младокът Ансу Фати. Той подкрепяше Гризман и Меси в нападение.

Валенсия бе по-добрият отбор през първото полувреме и трябваше да води в резултата. Нападателят Макси Гомес обаче пропусна да вкара от дузпа в 12-ата минута. Кевин Гамейро пък нацели гредата и така Барса имаше късмет, че не губеше на почивката.

Второто полувреме започна по отличен начин за Валенсия. Домакините поведоха в 48-ата минута благодарение на Макси Гомес. Нападателят отправи удар към вратата на съперника, а топката рикошира в Жорди Алба и стана неспасяема за Тер Стеген – 1:0. Официално попадението бе записано като автогол на бранителя на гостите.

Барселона се активизира и потърси изравняване на резултата. В 60-ата минута Лионел Меси стреля опасно, но топката мина много близо до вратата. След това аржентинецът имаше нов шанс като се опита да прехвърли вратаря, но стреля неточно.

В 77-ата минута Макси Гомес нанесе втори удар по каталунците. Съотборникът му Феран Торес заслужава похвали, тъй като проби опасно и достави топката на Гомес, който без да се колебае се разписа за 2:0.

В 81-вата минута Валенсия вкара и трети гол, но попадението бе отменено заради фаул в атака. Последното по-опасно положение в срещата бе удар на Меси в 86-ата минута, но вратарят на Валенсия не бе затруднен.