Валенсия се насочи към две от звездите на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Давид Силва и Кепа Арисабалага биха могли да напуснат Манчестър Сити и Челси това лято, като тимът от Ла Лига – Валенсия, иска да привлече двамата футболисти на стадион “Местая”.

И двамата испанци бяха свързани с отдалечаване от своите клубове през този сезон, като Силва е в края на настоящия си договор с Ман Сити, а Кепа също може да напусне „сините“ от Лондон.

С въпросителното бъдеще на двамата, Валенсия готви оферти за дуото от Висшата лига, тъй като те имат за цел да преобразят състава си преди сезон 2020/21. Всъщност клубът е поставил целия си тим в списъка за трансфери след слаб сезон, което означава, че големи промени ще бъдат извършени на ‘Местая’.

Договорът на Давид Силва на “Етихад” трябва да изтече скоро, а испанецът обмисля възможностите си за следващата година. 34-годишният футболист мечтае да се завърне в клуба, където всичко започна – Валенсия. Бившият национал на Испания премина през академията на “прилепите” като младеж и има над 150 участия за първия отбор в продължение на четири години на “Местая”. Силва има алтернатива е да остане в Манчестър за още една година, а клубът предложи на полузащитника удължаване на договора му, ако той не си намери нов отбор.

Силва е прекарал последните десет години в Ман Сити, където се е превърнал в истинска клубна легенда, извеждайки “гражданите” до четири титли във Висшата лига и множество трофеи на домашната сцена. Испанецът обаче усеща, че времето му на „Етихад“ изтича и „небесносините“ ще приемат решението му да напусне състава.

Докато трансфера на Силва във Валенсия се подхранва от романтика, преминаването на Кепа може да възникне поради необходимост. Не е тайна, че вратарят на Челси има трудни времена на „Стамфорд Бридж“ този сезон. Що се отнася до Валенсия, тази позиция остава ключова област за засилване през летния трансферен прозорец. Яспер Силесен не успя да оправдае очакванията след трансфера му от Барселона преди година, а “прилепите” искат да намерят нов титулярен вратар.