Вълна от недоволство към Тухел в Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Редица от нападателите не са доволни от методите и израза на германеца

Част от атакуващите футболисти в отбора на Челси не са доволни от мениджъра Томас Тухел, информира „Атлетик“. Германският специалист застана начело на лондончани преди точно една година, а няколко месеца след назначаването му изведе тима до трофея в Шампионска лига. Освен това Тухел бе обявен за треньор №1 за 2021 година. Този сезон Челси показва колебания, а успехът над Тотнъм в последния кръг бе едва втори за “сините” в последните 8 мача в Премиър лийг.

Наскоро Ромелу Лукаку разбуни духовете с интервю, в което заяви, че не е щастлив от положението си в отбора, но се оказва, че той не е единственият. Негови колеги в атака също не са доволни от непоследователната селекция на Тухел и непрекъснатите промени в офанзивен план, което възпрепятства изграждането на каквито и да било разбирателства между футболистите.

Пречка е и друго – отношението на мениджъра към нападателите и обидните думи и нецензурирани изрази, които той използва при всяка грешка на футболистите. Това не се е приело добре от играчите, а някои от тях дори обмисляли за напускане на отбора. Кристиан Пулишич и Калъм Хъдсън-Одой пък са фрустрирани, че от играчи с чисто офанзивни функции, са били превърнати в халф-бекове.

Челси плати за Кай Хаверц и Тимо Вернер солидната обща сума от над 120 милиона паунда, а двамата са започнали едва веднъж мач от Премиър лийг като двойка в атаката на тима.