Вълнуващ финал на шампионския плейоф – трио в битка за две евровизи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер от 21.00 часа ще се изиграят трите последни мача в шампионския плейоф в efbet Лига. Именно от техния развой зависи кой тим ще ще се класира директно за Лига Европа, финиширайки втори в крайното подреждане, и кой ще се задоволи с 3-тото място, даващо право на бараж с Ботев Пловдив.

Вторият в класирането ЦСКА-София е в най-добра изходна позиция, тъй като има комфортен аванс от 3 точки пред следващия го Левски. Това означава, че Червените ще си осигурят директен излаз към втората по сила континентална надпревара ако спечелят поне точка от домакинския дуел с Берое или получат подарък от пловдивския Локомотив, който ще гастролира на “Герена”.

Трябва да се отбележи, че Сините ще завършат на 2-о място, в случай че двата тима съберат равен брой точки, тъй като имат по-добри показатели в преките сблъсъци.

Босът на ЦСКА-София Стамен Белчев ще може отново да разчита на Валентин Антов и Кристиян Малинов, като единиственият отсъстващ ще бъде наказаният бранител Джеферсон.

Берое ще акостира на “Българска армия” без някои от ключовите си фигури. Треньорът на заралии Димитър Димитров няма да може да разчита на контузения страж Душан Перниш, а поради наказания извън групата останаха голмайсторът Мартин Камбуров и халфът Александър Цветков.

Напрежението на стадион “Георги Аспарухов” е сериозно, тъй като отборът на Георги Тодоров все още не може да е сигурен дори за запазването на третата позиция в крайното класиране. Левски е с 53 точки, само с една повече от Славия, като хората на Златомир Загорчич днес приемат шампиона Лудогорец на стадиона в квартал “Овча купел”.

Основният отсъстващ от състава на Сините продължава да е Холмар Ейолфсон, който се възстановя след операция. Аут е и наказаният Деян Лозев. Сред избраниците на Тодоров обаче попадна наедрелият Николай Михайлов.

Локомотив отново ще се появи в експериментален вариант на своя състав заради множеството заразени от коронавирус, сред които капитанът Димитър Илиев, Анте Аралица, Бирсент Карагарен и Илко Пиргов.

Наставникът на “черно-белите” Бруно Акрапович няма да може да води тима от скамейката, тъй като бе наказан заради невъздържани реакции в двубоя с ЦСКА-София.

Славия ще търси на всяка цена трите точки в мача с разградчани, тъй като има по-лоши показатели в преките срещи с Левски и всяка друга развръзка ще лиши тима от надежди за излаз в Европа.

Единственият липсващ от състава на Белите ще бъде Андреа Христов, който изтърпява наказание. Феновете на столичани пък ще се сбогуват със своя капитан Галин Иванов, който от новия сезон ще играе в ЦСКА 1948.

Лудогорец ще излезе без наказаните Абел Анисе, Мавис Чибота и Светослав Дяков. Поради контузии извън групата останаха също вратарят Пламен Илиев и румънският стрелец Клаудио Кешеру.

Програмата за последния 31-кръг в шампионския плейоф:

Левски – Локомотив Пловдив

Стадион “Георги Аспарухов” – 21.00 часа/ Съдия: Драгомир Драганов

ЦСКА-София – Берое

Стадион “Българска армия” – 21.00 часа/ Съдия: Георги Давидов

Славия – Лудогорец

Стадион “Славия” – 21.00 часа/ Съдия: Валентин Железов