google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Лийдс и Манчестър Сити направиха страхотен мач под проливния дъжд на “Елън Роуд”, като двубоят завърши наравно 1:1. Повечето ситуации бяха пред вратата на “лисиците”, така че тимът на Пеп Гуардиола може да съжалява за загубените точки. Но и съставът на Лийдс направи много силен мач, като за пореден път през сезона показа, че ще бъде фактор във Висшата лига и дори големите отбори трябва да се съобразяват с тях.

В тазвечершния мач на “Елън Роуд” отборът на Ман Сити бе излязал напред в резултата чрез Рахим Стърлинг в 17-ата минута, докато през второто полувреме Родриго Морено бе точен за Лийдс.

В отсъствието на контузените Габриел Жезус и Серхио Агуерго, Пеп Гуардиола заложи на Стърлинг на върха на атаката, като английският национал бе подкрепян от Марез и Феран Торес. В полузащита Гуардиола заложи на Фодън, Родри и Де Бройне, а в защита пред вратаря Едерсон действаха Менди, Лапорт, Диаш и Уолкър.

Наставникът на домакините Марсело Биелса не направи почти никакви промени в стартовия състав, като на върха на атаката в схемата 4-1-4-1 действаше Патрик Бамфорд.

Ман Сити започна по-добре срещата и можеше да поведе в 16-ата минута, но Далас изби от гол линията удар на Феран Торес. Минута по-късно Рахим Стърлинг показа индивидуалната си класа. Английският национал получи топката встрани от вратата, проби и си откри ситуация за изстрел, като от границата на наказателното поле се разписа за 0:1.

В 37-ата минута Лийдс имаше чудесен шанс да изравни. Филипс комбинира с Далас, който бе затруднен от бранител на съперника, но все пак успя да шутира и предизвика спасяване на Едерсон. В добавеното време на първото полувреме вратарят на гостите отново се намеси много добре, като предотврати попадение на Люй Айлинг.

Лийдс стартира настървено второто полувреме и владееше повече топката. В 59-ата минута Родриго Морено изравни резултата само 180 секунди след появата си на терена – 1:1, като вина за попадението имаше и вратаят на “небесносините”.

Малко след това испанският нападател имаше нов шанс за попадение, но този път Едерсон успя да спаси. В 74-ата минута и пред Патрик Бамфорд се откри шанс за попадение, но ударът му бе отразен от Едерсон, който направи куп спасявания в тази среща.

В 85-ата минута Рахим Стърлинг пропусна добра ситуация за гостите – една от малкото за Ман Сити през втората част. Две минутки по-късно пък Бамфорд не успя да реализира във вратата на “небесносините”.

Така двубоят на “Елън Роуд” завърши наравно 1:1, с което Лийдс събра 7 точки в своя актив след 4 изиграни срещи и заема 5-ото място. Манчестър Сити пък зае 10-ата позиция с 4 пункта след 3 изиграни двубоя от началото на сезона.