Ван Дайк е уверен, че Ливърпул може да се бори за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландският национал се надява, че Ливърпул може да се бори за титлата във Висшата лига

Сезон 2023/24 в английската Висша лига започва след броени дни. Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк се надява, че мърсисайдци може да се борят за титлата в Англия, но изрази опасения относно трансферната дейност на клуба.

Ливърпул започна трансферния прозорец добре, като се раздели с периферни футболисти в лицето на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, а в същото време взе Алексис Мак Алистър и Доминик Собослзах на техните места. Напускането на Джеймс Милнър беше очаквано, както и това на Роберто Фирмино, но сделките, при които Фабиньо и Джордан Хендерсън се преместиха в Саудитска Арабия, накараха феновете на “червените” да се усъмнят в работата на клуба.

Говорейки пред медията Liverpool Echo, Ван Дайк каза: „Определено мога да разбера [загрижеността на феновете] по някакъв начин. Но аз не съм много негативен човек, така че очевидно не мисля така. Но всепак, когато много играчи напускат, когато вашият капитан напуска, вашият заместник-капитан напуска и в момента има само двама нови играчи, мога да разбера някои хора, които имат съмнения”.

„Но най-важното нещо, както видяхме през годините, е последователността, като група, всеки в отбора, нека да видим дали ще дойдат повече играчи и след това трябва да сме отново готови за дълъг сезон. Tрябва да сме уверени и все още трябва да се учим всеки ден. Има герои, които напускат, играчи, които са изиграли голяма роля за успехите на тима, но други трябва да ги заместят. Много съм развълнуван, така че нека да се борим за титлата”, каза нидерландският национал.