Ван де Беек разкри: Бергвайн искаше да подпиша с Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Националът на Нидерландия Дони ван де Беек разкри, че сънародникът му Стивън Бергвайн се е опитвал да го накара да премине в Тотнъм, преди да завърши трансфера си в Манчестър Юнайтед в началото на този месец.

“Червените дяволи” се пребориха с няколко други клуба, за да вземат в редиците си 23-годишния талант на Аякс, който подписа с Ман Юнайтед за 5 години с опция за допълнителен сезон. Привличането на Ван де Беек потвърди намерението на Юнайтед да се състезава за най-големите отличия през следващия сезон под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Манчестър Юнайтед завърши на 3-ото място през изминалия сезон във Висшата лига и се завръща в Шампионска лига от есента.

Впечатлявайки за Аякс през сезон 2019-20, халфът бе свързан с преминаване в Реал Мадрид, както и с интерес от страна на Арсенал, въпреки че трансфера му на “Бернабеу” пропадна с избухването на пандемията от коронавирус. Сега Ван де Беек разкри също, че преместването в Тотнъм е било теоретично мотивирано в един момент – най-вече защото нидерландският му съотборник Бергвийн се е опитал да го накара да заиграе в клуба от Северен Лондон.

„Стивън Бергвайн ми изпрати съобщение дали ще играя за Тотнъм”, каза новото попълнение на Ман Юнайтед пред Algemeen Dagblad.

“Но аз избрах Юнайтед. Чувствах се готов за следващата стъпка. Това беше времето, когато трябваше да я направя”, казва още нидерландецът.