Ван Перси: Ман Юнайтед трябва да привлече Кавани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси смята, че Единсон Кавани трябва да бъде привлечен от “червените дяволи” през следващия трансферен прозорец.

Нападателят на Пари Сен Жермен бе близо до напускане на Париж през януари. Той обаче трябваше да види затварянето на трансферния прозорец през януари без сключена сделка. Кавани запази вратата отворена за Юнайтед, за да подготвят добра оферта, която ще примами опитния уругваец за трансфер в Англия.

Ван Перси смята, че “червените дяволи” трябва да сторят всичко възможно, за да вземат Кавани, тъй като той е доказан голмайстор на най-високо ниво. Твърди се, че Юнайтед ще търси нов нападател, тъй като е взел под наем само Одион Игало през зимата, а водещият голмайстор на ПСЖ може да бъде човекът, от когото те имат нужда.

На въпрос към кого ще се прицели, ако има право да вземе нов нападател на „Олд Трафорд“, бившият голмайстор на „червените дяволи“ Ван Перси каза пред SPORTbible: „Единсон Кавани. Определено щях да взема Кавани; той е много добър, той е доказан голмайстор, машина за голове – доказа го в Наполи, ПСЖ и Уругвай.

„Кавани може да вкарва по 25 гола на сезон. Гледах го как играе, играл съм срещу него, той е подходящ голмайстор. Той живее, за да вкарва голове, така че аз ще отида да взема него. ”

Не само в атака обаче Ван Перси смята, че Юнайтед трябва да търси нови играчи.

През януари беше привлечен Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон, а националът на Португалия се адаптира много бързо и показва добри игри за Юнайтед, като в последния мач на тима срещу Уотфорд вкара и първия си гол за отбора.

Въпросите за бъдещето на Пол Погба продължават да се задават и Ван Перси смята, че ще е необходим още един играч в средата на терена на Ман Юнайтед.

Холандецът добави: „Може би един полузащитник трябва да бъде взет в ролята на плеймейкър. За да бъда честен, гледах Бруно Фернандес срещу Челси и той ми изглежда много добър. Но бих взел още един играч, който да поставя до него.”