Добави коментар
Остро беше осъдено освиркването на българския химн в Скопие

Министерството на външните работи на Република Северна Македония излезе с официална позиция след вчерашния мач на западните ни съседи срещу нашия национален отбор.

Институцията осъди освиркването на българския химн по време на изпълнението му снощи преди мача на двата отбора от група С4 на турнира Лига на Нациите.

Преди началото на срещата цялата публика на стадион „Тодор Проески“ освирква бурно българския химн „Мила Родино“, докато този на домакините беше изпят с пълен глас от всички местни почитатели на футбола.

„Министерството на външните работи излиза с публична реакция и осъждане на вчерашния израз на език на омразата, който наблюдава по време на футболната среща между националните отбори на Македония и България“, се казва в становището на Министерството на външните работи на югозападната ни съседка.

„Спортните събития представляват най-висш израз на принципите на справедливо отношение, взаимно уважение и състезание в духа на спортния дух. Злоупотребата с тези събития за разпространяване на омраза и нетолерантност е съществена противоположност на основната им идея“.

„И в бъдеще Македония и България ще продължат да работят активно за подобряване на взаимоотношенията като съюзници в НАТО, бъдещи партньори в Европейския съюз и преди всичко добри съседи“, допълват от МВнР на Република Северна Македония.

Добави коментар
Гласувай:
4.3/5 - 14 гласували