Въпреки уверенията, Барселона още не може да картотекира новите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците имат 48 часа да се справят с проблема

Само 48 часа преди първия мач за сезона в Ла Лига Барселона все още не е картотекирала новите си попълнения през лятото.

Рафиня, Франк Кесие, Андреас Кристенсен, Роберт Левандовски и Жул Кунде, плюс подновилите договрите си Сержи Роберто и Усман Дембеле нямат регистрации в Ла Лига за мача с Райо Валекано, защото „лос кулес“ са надхвърлили лимита си за заплати.

Всички предполагаха, че четвъртият икономически лост (24,5% от Barca Studios, продадени на GDA Luma за 100 милиона евро), ще им помогнат на тима да се отърве от тези проблеми, но официално още сделката не е сключена. По правилник Барса има срок до 5 минути преди началото на срещата да входира картотеките, но от Ла Лига са ги предупредили, че ако няма достатъчно време да се обработят документите, футболисти могат да останат без права да играят.

Досега не е имало намаляване на заплатите от капитаните Серхио Бускетс или Жерар Пике, което се предполагаше, че може да се случи. В сряда Барселона публикува изявление , в което се казва, че техният кредитен рейтинг е бил повишен, но това не помага с картотекирането на играчите.