VAR не харесва Лудогорец – 3 дузпи и 3 червени картона в 3 мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За 270 минути срещу Орлите бяха отсъдени повече дузпи, отколкото в предишните 21 месеца

Ръководството на шампиона Лудогорец беше сред най-ревностните привърженици на внедряването на системата за видео повторения (VAR) в българската Efbet лига

По ирония на съдбата обаче, откакто технологията беше въведена несгодите за Орлите започнаха да се трупат с безпрецедентна скорост.

Статистиката показва, че в трите мача на Лудогорец, провели се с VAR, срещу отбора на Валдас Дамбраускас са отсъдени три дузпи, а освен това бяха показани и три червени картона на разградчани.

Всичко това, разбира се, идва на фона на едно десетилетие, в което както 11-метровите удари в ущърб на Лудогорец, така и червените картони, бяха изключително рядка гледка.

Снощи при катастрофата с 1:4 срещу ЦСКА София на “Българска армия”, от игра беше изгонен Мавис Чибота, а малко по-късно таранът на Червените Жорди Кайседо се разписа от дузпа.

В предишния кръг срещу Локомотив Пловдив (загуба с 1:2) Елвис Ману пое преждевременно към съблекалните, като преди Димитър Илиев бе точен при изпълнението на друга дузпа. В този двубой беше изгонен още един играч на шампионите – Каули Оливейра.

При победата на Лудогорец над Берое (3:1) пък Гаюс Макоута реализира попадението за заралии от 11-метров наказателен удар.

Любопитно е да се допълни, че в рамките на 270 игрови минути срещу Орлите бяха отсъдени повече дузпи, отколкото за 21 месеца.

Последният, разписал се от 11-метров удар във вратата на разградчани преди този месец беше нападателят на Берое Зоран Йосипович.

Той бе точен на 20 юли 2019 година, когато Лудогорец победи в Стара Загора с 4:2. Сигналът за дузпата, oтсъдена преди повече от 21 месеца, прозвуча при резултат 2:0 в полза на Орлите.