Върджил ван Дайк може да се завърне в игра още през този сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Ливърпул може да е обратно на терена още през февруари или март

Така и не стана ясно колко дълго време ще отнеме възстановяването на най-добрия защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк. Лидерът в отбраната на “червените” получи много тежка контузия по-рано през сезона, като беше очевидно, че ще отсъства за дълго време.

Според всички информации до момента, нидерландецът трябва да се завърне в игра в началото на следващия сезон поради естеството на контузията, но всъщност той може да е обратно на терена ще през месец февруари, съобщава „The Express“.

Дори и да е нужно малко повече време на Ван Дайк и той да се завърне в края на март или през април, това ще бъде отлична новина за Ливърпул, които и тогава се очаква да водят битка за титлата във Висшата лига.

Юрген Клоп има сериозни проблеми в защита заради контузии на своите играчи. Джо Гомес също е с тежка контузия, докато Жоел Матип често отсъства заради травми, което наложи в центъра на защитата да бъде ползван Фабиньо, както и младоците Рис Уилямс и Натаниел Филипс. Капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън също бе връщан в центъра на защитата в определени моменти. Със сигурност евентуално завръщане на Ван Дайк по-рано от очакваното ще бъде страхотна новина за Юрген Клоп и всички фенове на Ливърпул.