google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на скандалния бизнесмен Васил Божков за редица престъпления – принуди, пране на пари, изнасилвания и убийства. 

Само една част от тях са свързани с таксите, които е спестил по Закона на хазарта,
В ход е и ново досъдебно производство, за участието му в престъпна група, която се изявявала на територията на страната още от 2012 година насам.

Същевременно се разбра, че Весела Лечева е отново разпитвана за атентата срещу съпруга й през 2007 г.

Още след трагедията, Весела Лечева е уведомила властите, че Божков е един от вероятните поръчители на атентата срещу съпруга й Манол Велев, който загина на 11 юли 2007 г.
Но само няколко дни по-късно тя се отрича от думите си. Споделила е със свои близки, че веднага след като е говорила с полицията, Божков й звъннал, за да я пита дали се нуждае от психиатър, защото, според него, говори неща, които само една луда жена може да каже.
Вероятно точно този разговор я разколебава и оттегля показанията си.

По-късно, в интервюта пред медии, Лечева заявява, че не желае повече да коментира тази тежка за нея тема. Така това приключва, а делото е прекратено, поради “неизвестен извършител”.
Сега обаче отново е на дневен ред и по него се работи.
Също така прокуратурата и МВР отправят призив към всички граждани, които имат информация по случаи, свързани с престъпната дейност на Васил Божков да се обадят на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.