Василев: “Това ще е най-печелившият стадион”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Министърът смята, че проектът може да се реализира за две години и половина

Mинистърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че споразумението между оглавяванета от него институция и ЦСКА София е само за стадион „Българска армия“ и не включва базата в Панчарево.

„Във връзка с поетия ангажимент от страна на ММС да изясни ситуацията около „Българска армия“,” започна изявлението си Василев.

“Сега се отдава шанс двете страни да постигнат споразумение, за да може през следващит 6 месеца да стане ясно какво трябва да направи ЦСКА, за да строи спокойно стадиона. ЦСКА няма дългове към „Сердика спортни имоти“.

“Тази тема не е била обсъждана през последните години. ЦСКА ще има правото да построи своя стадион. Това е уникално събитие. По детайлите на параметрите може да питате адвокатските кантори. Днес ще подпишем допълнително споразумение до 31 декемрви 2022. Ще остойностим какво са направили от ЦСКА за базата в Панчарево.

“Като се ангажирам с някакъв казус, го изпълнявам коректно. Сделката е такава, че държавата няма как да загуби контрол над своите имоти, а ЦСКА няма да има пречки да изгради своя стадион.

“Няма да има общо дружество. За нас това не работи. Не е правилният юридически подход. Това е нотариална сделка. Има много детайли. Проектът на ЦСКА трябва да бъде одобрен от „Сердика спортни имоти“.

“До 31 декември имаме анекс и трябва всички разрешителни и докуменити на държавата да бъдат одобрени. След това ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом и ще започне реконструкцията. Това ще е най-печелившият стадион, ако планът се изпълни. Главният архитект ни съдейства максимално. Няма да има никакви незаконни действия, които да застрашат нечии интереси.

“Важно е да имаме модерна инфраструктура. 30-годишните ниви в Панчарево няма да бъдат ниви, а спортни съоръжения. Базата е изключена от това споразумение. То е само за „Българска армия“, относно него ЦСКА ще предостави нов проект.

“Изяснени са всички дейности. Отдавна не сме на нулата по всички казуси. В оптимистичния вариант ще изясним всичко за 3-4 месеца. Не можем да позволим строежът да продължи дълго. Според мен ще се реализира за максимум 2,5 години.”