Възелът в Група Б се заплете, Интер се събуди срещу Гладбах
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всичките четири тима с шансове за класиране на осминафиналите

Интер, който в първите си три мача в Група Б спечели едва две точки, съхрани шансовете си за прогрес във фазата на елиминациите в Шампионската лига, след като победи драматично Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:2 като гост.

Германският тим продължава да оглавява подреждането в потока с 8 токчи, следван от Шахтьор (Донецк) и Реал (Мадрид), които имат по 7, а Интер е четвърти с 5 пункта.

Следващата седмица Интер е домакин на Шахтьор, а Реал приема Борусия.

Мачът в Мьонхенгладбах днес започна добре за Нерадзурите, като в 17-ата минута те излязоха напред, след като Матео Дамиан беше намерен непокрит в наказателното поле от Роберто Галярдини и не сгреши с чудесен завършващ удар в долния десен ъгъл.

Домакините изравниха в добавеното време на първата част – Валентино Ласаро намери французина Аласан Плеа, който с глава от близко разстояние направи 1:1.

Интер възстанови аванса си в средата на втората част – таранът Ромелу Лукаку бе намерен от хърватския халф Марсело Брозович и с удар от близо не сгреши. Само няколко минути пъти Лукаку отново бе точен, като този път асистенцията бе дело на мароканеца Ашраф Хакими.

Плеа успя да вкара още един гол за Гладбах, който обаче така и не намери сили да стигне до изравнително попадение.