Вдъхновен Тотнъм срази Лестър, влезе в Топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изобретателният Тотнъм направи решаваща стъпка към осигуряването на виза за Лига Европа, разгромявайки все още мечтаещия за Шампионската лига Лестър с 3:0 в двубой, в който за пореден път изпъкнаха реализаторските умения на Хари Кейн.

Изразителната победа на “Уайт Харт Лейн” изкачи ансамбълът на Жозе Моуриньо на шеста позиция с 58 точки, две повече от 7-ия в подреждането Уулвърхямптън, който утре приема Кристъл Палас.

В последния кръг, който ще се играе идната неделя Шпорите гостуват на Палас.

Лестър остана четвърти с 62 точки, но толкова има и 5-ия Манчестър Юнайтед, който е с идентична голова разлика и има мач по-малко. Лисиците запазиха мястото си в Топ 4, само заради повечето реализирани голове от Червените дяволи.

Тимът от северен Лондон се наслади на летящ старт и излезе напред в резултата след автогол на Джеймс Джъстин. В края на първата част пък на сцената излезе неспиращият да бележи Кейн, който на практика уби интригата с два бързи гола.

В 37-ата минута английският национал бе точен след скоростна контраатака и прецизно подаване на Лукас. Съвсем скоро след това Кейн порази целта за втори път като и този път асистенцията бе на бразилеца.