Величков: Михайлов ми каза да си свиркам и да не се занимавам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не помня освен за Славия, един от най-старите и уважавани клубове в България, за какво друго отговаряше Венци Стефанов в Изпълкома", споделя Петър Величков

Един от най-важните хора в екипа на Димитър Бербатов за президентските избори в българския футбол – Петър Величков, сподели, че настоящият шеф на БФС Борислав Михайлов му е казал да не се занимава да търси спонсори. Причината за това е, че ръководителят на футбола ни е намерил инвестиции за милиарди.

“Мярнах някъде написано нещо, което Венци Стефанов е казал. Да се направи анкета сред футболистите от 90та година до днес дали приемат Бербатов за президент на футболния ни съюс. Бербатов през 90те е бил още дете, но не това е най-важното. Не бих препоръчал да се замеряме с анкети. Имаше наскоро някаква анкета, не помня кой сайт я беше пуснал, в която не знам защо и моето име беше замесено. Повече от 2500 души участваха в анкетата. По мои спомени в нея Бербатов беше поставен на първо място, на второ бях аз, а на трето Кирил Домусчиев. За мен и Бербатов бяха около 70 % от гласувалите. Михайлов имаше 1 %, а протежето на Венци – Костадинов имаше 2 %. Ако на конгреса пак ще прибират бюлетините на хората и ще им оставят само бюлетината на Михайлов в ръцете да не се окаже , че ще има накрая празни урни”, заяви Величков за Спортал.

“Не бих искал да разкривам неща от кухнята, казах го неколкократно вече, но след като Венци иска да чуе ще кажа, че когато Михайлов гледаше тавана и определяше кой с какво уж щял да се занимава в Новия Изпълком и каза, че аз ще отговарям за спонсорствата в БФС, аз приех това сериозно. Непосредствено след това обаче Михайлов ми каза – Не се занимавай, свиркай си, аз спонсорите съм ги намерил. Как да дадеш помощ, която те не желаят. Нямам спомен освен за Славия, един от най-старите и уважавани клубове у нас, за какво друго отговаряше Венци Стефанов в Изпълкома”, продължи Петър Величков.

Величков допълни, че на практика УЕФА издържа БФС. Той заяви, че пари влизат в касата на клубовете т участието на родните отбори в европейските клубни турнири.