Венци Стефанов с нов залп срещу БФС и съдийския шеф

Прочетена:160
Венци Стефанов с нов залп срещу БФС и съдийския шеф 1
0 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изригна с втора за деня стряскаща офанзива срещу ръководството на БФС и неговата съдийска комисия.

В повторната си атака колоритният управник на Белите отиде още по-далеч, заканвайки се да изнесе нови скандални подробности, свързани с българското съдийство.

“Спечелихме бронзовите медали, което не е малко, но можеше да бъдем и втори. Един съдия ни открадна сребърните медали!,” коментира Стефанов след победата на Славия над Лудогорец в последния кръг на първенството.

“Даже днес говорят против мен – не им изнася, когато човек им каже истината в очите. Цяла България видя как ощетиха Локомотив (Пловдив) срещу ЦСКА. Излиза, че аз говоря против съдийството. Не, просто казвам истината.

“Такива като Костадин Стоичков, който сменя съдиите под давление на футболни президенти и на временно изпълняващи длъжността президенти на БФС, нямат място като председатели на Съдийската комисия.

“И вчера им казах, че не бива да посягат на децата заради родителите. Ще изнеса много данни! Ще кажа много неща! За Костадин Стоичков и за съдийската компания.

“Как така Ивайло Стоянов за три мача два пъти се среща със Славия? Как така се случва? Защо се случва? Казвам му 1000 пъти, че той и целият му екип е на Гриша Ганчев. Видяхте какво направиха на Локомотив (Пловдив). С нормално съдийство Локомотив щеше да победи ЦСКА, картината ставаше друга.”

Стефанов обвини директно председателят на съдийската комисия Костадин Стоичков е нерегламентирани действия.

“Костадин Стоичков се намеси пряко в определянето на класирането в “А” група,” заяви босът на Славия. “С действията си, с назначeнията на съдии. Като се прибера, ще разглася всичко! Българската общественост трябва да знае. Те ни откраднаха сребърните медали.

“Яд ме e на съдийската комисия и на шефа на съдиите. Той пряко се набърква в определянето на класирането в българския футбол. Кръгът “Царско село”, Гриша Ганчев са добре известни как действат със съдиите.

“Преди години Стойне Манолов много държеше този съдия да му свири един мач. Сега Гриша Ганчев държи. Явно този съдия е удобен за поръчки. Учудвам се.

“Дайте да видим как се определят съдиите. Нали казаха, че ще изкарат кои съдии са свирили на Славия. Хайде изкарайте ги! Защо не го направят?! Бившият шеф на съдиите беше изгонен от временния президент, защото не го бил поздравил четири дни от встъпването в длъжност.

“Изгони го и назначи този, който е добър послушник – сменя съдии, когато му кажат. Прави всичко, каквото искат. Послушко е!

“На един мач ми смени съдията. Пак кръга “Царско село”. И се оправдаваше, че Мишо Касабов… Аз му казах онзи ден: “Ако не можеш да бъдеш самостоятелен, подай си оставката!”. Искам нещата да бъдат ясни и прозрачни. За мен е нормално такъв човек да си подаде оставката.”

 

Сподели