Венци Стефанов: Спортът трябва да бъде над политиката!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат", заяви босът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред Sportal по актуалната тема, свързвана с отменените приятелски мачове на Левски с руски отбори, както и желанието на фенове на родни отбори да не играят със съперници от Северна Македония. Стефанов заяви също, че подготовката на “белите” в Турция върви добре.

“Лагерът протича много добре. Подготовката преминава на пълни обороти. Момчетата са здрави, с изключение на един-двама, които са с леки мускулни проблеми, но всичко е наред”, заяви Венци Стефанов.

“Първо, това че някои фенове желаели да откажеш, това значи, че ти си телевизор без говор. Но така е, след като феновете те издържат, те могат и да ти казват какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат”, каза Стефанов.

“А колкото до това дали ще играем с руски отбори, моето мнение е – да. Задавам въпрос – защо например на Australian Open в момента играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо защо се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем искаме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос изобщо не трябва да съществува”, продължи босът на Славия.

Той направи коментар и желанието на феновете на ЦСКА и Пирин да отменят контролите си със северномакедонски отбори.

“И това за мен е глупост. Защо политизираме спорта? Спортът трябва да бъде над политиката. Това е най-голямата глупост. Някой иска да си прави пиар, някой иска да се изкара по-голям светец от Господ и ние трябва да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика.

Който иска да се занимава с политика, ето – идват избори, народно събрание и се решават въпросите. Спортистите трябва да решават проблемите на терена и всичко трябва да бъде честно, коректно и чисто”, добави Стефанов.