google новини лого Последвай ни
Добави коментар

23-годишният Тимо Вернер не спира да впечатлява и е считан за един от най-добрите млади нападатели във футбола, благодарение на изявите си в РБ Лайпциг. Той се разписа в събота при успеха с 5:0 над Шалке като вече има 21 попадения в Бундеслигата – с 4 по-малко от топ реализатора Робърт Левандовски.

Вернер също отбеляза попадение в средата на седмицата от дузпа срещу Тотнъм в Лондон в Шампионската лига и той отдавна е свързан с преминаване в топ европейски клуб. Ливърпул е възможна дестинация, а нападателят признава, че да играе под ръководството на Юрген Клоп би било важно за решението му.

“Ливърпул има един от най-добрите мениджъри в света – Юрген Клоп, като той също е германец”, каза Вернер пред “Sky”, когато бе попитан за трансфер в Ливърпул след мача в събота.

“Много неща предполагат, че може би бих се вписал [в Ливърпул] много добре с моя стил на игра. Но в момента не мисля за това, защото имаме толкова много работа с Лайпциг.”

Вернер добави, че след приключването на изявите му в Бундеслигата и Шампионската лига с РБ Лайпциг, вниманието му веднага ще се насочи към мачовете с националната фланелка на Германия – през предстоящото лято ще се проведе Евро 2020, като след това той ще започне да мисли за своето бъдеще.

“Имаме европейско първенство през лятото, искам да се съсредоточа върху този турнир”, каза той. “За всичко останало ще мисля след края на сезона.”

Треньорът на Вернер – Юлиан Нагелсман, също коментира интереса на Ливърпул, предупреждавайки младежа, че трябва да помисли внимателно, преди да направи евентуален трансфер на “Анфийлд”, където конкуренцията ще бъде много сериозна.

Юлиан Нагелсман заяви пред Sport Bild: „За Тимо Вернер ще бъде по-трудно да играе в Ливърпул, отколкото в Лайпциг. Той няма да получи статуса, който има тук, поне през първите няколко години и аз му казвам това.”

„Момчетата виждат как се развиваме и какъв потенциал имаме. Ще се борим за всички трофеи до края на сезона”, каза още младият треньор.