Вернер и Хаверц се отпушиха, но Челси пак направи 3:3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" изпуснаха два гола аванс и взеха само точка от гостуващия Саутхемтън

Двубоят Челси – Саутхемптън завърши без победител, след като двата тима направиха 3:3 на „Стамфорд Бридж“. Тимо Вернер откри головата си сметка за Челси и вкара два гола, а освен това асиситра при третия на Хаверц, който също нямаше до този момент гол с екипа на „сините“.

Двубоят започна с домакински натиск, а в 14-ата Тимо Вернер отбеляза гол, който обаче бе отменен заради вдигнат флаг на страничния рефер.

Минута по-късно новото попълнение в тима на Франк Лампард отбеляза отново, като този път нямаше проблеми с попадението. Вернер се освободи технично от Беднарек, след което през няколко играчи на „светците“ прати покрай вратаря за дебютното си попадение със „сините“.

В 29-ата Жоржиньо изведе добре Вернер, германецът се справи с Беднарек, прехвърли технично вратаря и с глава завърши атаката – 2:0 за Челси.

„Сините“ се отпуснаха в края на полувремето и Саутхемптън наказа домакините. Хаверц загуби на метри от наказателното поле, Че Адамс пое и веднага подаде към Дани Ингс, който финтира вратаря Кепа и на празна врата намали на 1:2.

Отново Ингс изправи на нокти домакините с далечен изстрел в 54-ата, но за щастие на Челси топката мина покрай гредата.

Три по-късно фрапантна грешка в отбрана доведе до изравнително попадение. Курт Зума върна слабо към вратаря, Кепа не успя да изчисти качествено и след разбъркване в пеналта кълбото срещна страничната греда. Че Адамс бе на правилното място и с топовен шут върна Саутхемптън в мача.

Радостта на гостите обаче трая само две минути. В 59-ата Пулишич изведе отдясно Вернер, германецът не се полакоми да търси хеттрик и подаде по земя за Кай Хаверц, който също отбеляза първия си гол за Челси.

В 81-ата Дани Ингс стреля в близост до точката за дузпа, но прати в Кепа, който не се затрудни да спаси.

При центриране на гостите в добавеното време топката бе избита от бранител към Тио Уолкът, той стреля по диагонала, в наказателното поле Вестергаард отклони кълбото, което за трети път се оказа в мрежата на домакините – 3:3!

Челси бе в шок след третия гол и можеше дори да допусне обрат, но Дани Ингс и Тио Уолкът не успяха да се разпишат.