Вернер посочи Лампард като основен фактор за трансфера си в Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Германският нападател Тимо Вернер сподели, че Франк Лампард е бил основен фактор за решението му да се присъедини към Челси това лято. 23-годишният футболист бе закупен от РБ Лайпциг за 47,5 милиона британски лири, като той подписа петгодишен договор с клуба от “Стамфорд Бридж”. Нападателят вече започна тренировки с новия си тим.

Известно време преди това изглеждаше сигурно, че Вернер ще се озове в Ливърпул, а отборите на Байерн Мюнхен и Реал Мадрид също бяха свързвани с привличането на голаджията.

Обяснявайки защо избра “сините”, Вернер казва за официалния уебсайт на клуба: „Той [Лампард] беше основната причина”.

„Говорихме много за неща като схемата, как той иска да играе отбора и ме вижда как ще се впиша във формацията. Лампард е наистина приятен човек, който не само ми каза какво иска от мен като играч, защото иска да ми помогне и като човек. Той ме познава малко по-добре и и сега съм щастлив, че съм тук.“

След четири успешни години с Лайпциг, Вернер реши да приеме ново предизвикателство. Той напусна Лайпциг като рекорден голмайстор на клуба, включително 34 гола в 45 мача през 2019-20 и ще се надява да продължи тази форма в новия си отбор.

„Стилът на Висшата лига е много бърз и моята специалност е, че наистина съм бърз, така че смятам, че е идеално за мен да играя тук”, казва още Вернер.