google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Александър Шлеменко е бивш шампион в леката категория на Белатор и във времената на изолация и превантивни мерки срещу Коронавируса той е сред бойците, които сериозно поглеждат с планове към бъдещето. Боецът е на 35 години и има внушителна статистика от 59 победи, 12 загуби и един равен мач. Времето за размисъл е насочило Шлеменко към въпроса дали има шанс да влезе в надпревара за титлата при най-добрите в най-авторитетната верига в света – UFC. И отговорът, който боецът е дал на себе си е, че има всички необходими оръжия, за да влезе в солидна битка за паяса. Ето какво споделя Шлеменко в интервю за Championat:

“Имам голямо желание да вляза в UFC и вече съм на наполовината там. Не съм подписал договор с никоя организация сега само заради една цел – да вляза в UFC и да спечеля титлата. Вярвам в себе си, всичко ще се получи. Сега не поднових договора с RCC, въпреки че предлагаха великолепни условия. Ако избирах пари, както през 2010 г., нямаше да напусна. Свърших много работа, за да се отърва от договора. Сега съм напълно свободен. Имах желание да се присъединя към UFC тази година, но пандемията обърка нещата. Сега много хора ще останат без работа, както и бойците.”

Шлеменко се намира в добра серия и спечели 3 от последните си 4 битки. Неговите последни срещи са в Русия и за последно успя да приложи задушаваща техника на Дейвид Бранч в битката им през декември 2019-та година. Бранч е бивш боец на UFC. Предлагаме ви компилация с негови изпълнения в някои от последните му битки.