Видал саботира Интер и “нерадзурите” отстъпиха у дома пред Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралския клуб" спечели с 2:0 визитата си на "Джузепе Меаца"

Реал Мадрид направи сериозна крачка към осминафиналите на Шампионска лига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Интер. Еден Азар откри резултата на „Джузепе Меаца“ в 7-ата минута от дузпа, а Родриго бе точен в 59-ата за крайното 0:2. Ключов момент в мача бе изгонването на Артуро Видал в 33-ата минута. Чилиецът получи два жълти картона за няколко секунди след бурни протести срещу решение на рефера. Реал Мадрид има 7 точки в актива си след 4 мача и заема второто място в Група „В“, докато Интер остава последен с 2 точки и с все по-малки шансове да прескочи груповата фаза. Лидер в групата е Борусия Мьонхенгладбах с 8 точки, трети е Шахтьор Донецк с 4 точки.

Преди началото на срещата двата тима почетоха с едноминутно мълчание паметта на Диего Марадона, който почина днес на 60-годишна възраст.

Двубоят започна добре за „кралския клуб“, който излезе напред в резултата в 7-ата минута. Барела фаулира Начо в пеналта в 5-ата минута, а Еден Азар стреля безпогрешно от бялата точка за 0:1.

В 13-ата Лукас Васкес отправи изненадващ далечен удар, при който Ханданович дори не помръдна, но за късмет на „нерадзурите“ топката се отби в десния страничен стълб.

Четири по-късно Менди взе грешното решение да подава в наказателното поле, вместо да стреля, като пасът му не намери негов съотборник.

В 26-ата Лукаку не показа точен мерник при изпълнение на фаул в близост до линията на наказателното поле.

Домакините получиха сериозен удар в 33-ата, когато Артуро Видал бе изгонен. Чилиецът бе в пеналта на гостите и успя да задържи топката при опит на Модрич да му я отнеме, последва намеса и на Варан, който сякаш закачи с крак Видал, при което футболистът на Интер падна на земята. Това обаче не доведе до отсъждането на дузпа, а голяма част от футнолистите на Интер се скупчиха около рефера Антъни Тейлър да иска обяснение. Най-напорист бе Видал, което логично му донесе жълт картон. Чилиецът обаче не спря да протестира и само секунди след първия картон съдията му показа втори жълт и го изгони, като дори не се стигна до намеса на ВАР за ситуацията в пеналта на Реал.

Дори с човек по-малко Интер опита да натисне в началото на втората част, но в 59-ата минута „кралския клуб“ спря моментния устрем на домакините, удвоявайки преднината си. Тони Кроос изведе добре Лукас Васкес на десния фланг, последва центриране към далечната греда за резервата Родриго, който засече в движение и отбеляза след по-малко от минута игра.

Темпото падна след втория гол, като Интер опитваше да намали изоставането си, но нямаше нужната острота в атаките.

В 82-ата Перишич проби добре отляво и пробва диагонален шут, но Куртоа изби с една ръка.