Вики Томова не успя да се пребори с Южени Бушар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-предно класираната българска тениситка към момента Виктория Томова загуби от канадката Южени Бушар в първия кръг на тенис турнира в Истанбул. Бушар записа успех с с 6-2 6-4 за малко над час и половина и елиминира нашата тенисистка, като в следващия кръг ще срещне топ поставената Светлана Кузнецова.

Вики започна двубоя притеснено и не намери своя ритъм. Българката изгуби първите си две подавания на 0 и не се възползва от аванс 40-0 при сервис на Бушар. Макар да успя да върне един пробив в сет номер 1, тя спечели само един гейм на собствено подаване и загуби първата част с 2-6.

Вторият сет бе по-оспорван, но отново сервисът представляваше проблем за Томова. Южени Бушар също не бе в топ форма, но нашата състезателка допусна общо 9 точки за пробив в мача, като шест бяха реализирани от канадката. Въпреки това Томова се бори до последно, връщайки на два пъти пробив изоставане във втория сет. При 5-4 в своя полза, Бушар сервира за победата в срещата. Геймът бе труден за канадката и се стигна до дюс, но тя все пак го спечели и затвори мача с 2:0 сета.