Виландер с шокираща прогноза: Ноле ще играе още 10 години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според шведа преднината на Джокович пред останалите е огромна

Бившият номер 1 в световния тенис Матс Виландер направи изумителна прогноза, предричайки че 34-годишният сръбски ас Новак Джокович е в състояние да остане на корта още десет години.

Само преди няколко дни Ноле триумфира на Уимбълдън, като по този начин добави 20-и трофей от Големия Шлем към и без това богатата си колекция, изравнявайки се по този показател със своите големи конкуренти Роджър Федерер и Рафаел Надал.

“Когато погледнеш Федерер или Надал, си казваш: “Защо да не играят още една или две години?”, но когато обърнеш погледа си върху Джокович и начина, по който се представя напоследък, си мислиш: “Със сигурност ще продължи още 10 години!”, заяви шведът Виландер пред френското издание L’Equipe.

“Преднината, която Новак има пред останалите, е огромна. Как е възможно да бъде толкова доминиращ на трева, въпреки че няма сервисът на Пийт Сампрас или Роджър Федерер?

“Мисля, че през годините той не е развил значително някой свой удар, но добави нещо ново към арсенала си, особено излизанията на мрежата.

“Не толкова неговата техника на движение ме изумява, колкото защитата му в тази зона от корта. Той знае точно къде да застане и как да се придвижи, за да излезе победител от разиграването.”

Oчаквано Джокович е големият фаворит за спечелването и на тазгодишното издание на US Open.

В мобилното приложение на bet365, букмейкърът е определил коефициент 1.83 за титла за сърбина, докато ставката за втория – Даниил Медведев, е 6.00.