Виляреал грабна трофея в ЛЕ след инфарктни дузпи срещу Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 1:1 в редовното време, след което изпълниха по 10 точни дузпи, за да дойде пропуск на Де Хеа

Виляреал спечели трофея в тазгодишното издание на Лига Европа след инфарктна победа с дузпи над Манчестър Юнайтед. Виляреал поведе през първата част с попадение на Жерар Морено, а след почивката Единсон Кавани върна „червените дяволи“ в мача. След две 15-минутни продължение трофеят трябваше да се реши с дузпи, при които двата тима изпълниха по 10 безапелационни удара, вратарят на Виляреал Херонимо Рули реализира 11-ата, а Де Хеа пропусна и така Юнайтед се размина с трофея. Така Виляреал спечели своя първи значим трофей, като от началото на тазгодишната кампания в Лига Европа не допусна нито една загуба.

Двубоят в Гданск започна на високи обороти, като Манчестър Юнайтед бе тимът, който владееше повече топката.

Скот Мактоминей опита далечен изстрел в 7-ата минута, но встрани от вратата.

В 16-ата Тригерос засече в движение подаване в пеналта, но не насочи към вратата и извади в аут.

При центриране на Уан-Бисака в 20-ата Раул Албиол изби с глава, последва прострелно центриране на Люк Шоу, при което нямаше играч на английския тим, който да засече.

Карлос Бака направи технично центриране в 22-ата, но Пау Торес би с глава в аут. В ответната атака Грийнууд подаде на Кавани в предни позиции, но нападателят направи грешка при опита си да комбинира със свой съотборник.

Отборът на Унай Емери поведе в резултата в 29-ата минута/ Парехо центрира от фаул, при което Жерар Морено с глава в мрежата зад Де Хеа.

В добавеното време силно центриране на Грийнууд отдясно не стигна до Кавани, тъй като Раул Албиол отклони с тяло към вратаря.

„Червените дяволи“ изравниха в 55-ата минута. След центриране от корнер на Шоу топката бе избита, Рашфорд от воле шутира силно, получи се рикошет и кълбото попадна в Кавани, който от малка дистанция нямаше как да сгреши – 1:1.

Рашфорд направи фрапантен пропуск в 70-ата минута, но и имаше вдигнат флаг за засада при подаването на Бруно Фернандеш.

Юнайтед търсеше с всички сили обрата, но отбраната на испанския тим успяваше да удържи на натиска.

В края на двубоя Люк Шоу намери Пол Погба в пеналта на Виляреал, но ударът с глава на французина нямаше нужната прецизност.

Удар на Пау Торес мина близо до целта в добавеното време, а малко след това реферът свири последния съдийски сигнал и мачът влезе в продължения.

Във второто 15-минутно продължение ситуация в пеналта на Юнайтед бе прегледана с ВАР, за евентуална дузпа след игра с ръка на Фред, но до такава не се стигна.

В крайна сметка трофеят трябваше да се реши след изпълнение на 11-метрови удари.

Първите десет дузпи на двата тима бяха без пропуск, след което дойде моментът вратарите да изпълняват. Стражът на Виляреал бе безкомпромисен от бялата точка, след което успя да спаси дузпата на Де Хеа и Виляреал триумфира в надпреварата.