google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът Франсис Коклен се присъедини към тима на Виляреал. Бившият халф на Арсенал подписа четиригодишен договор с “жълтата подводница”, след като прекара последните два сезона и половина от кариерата си във Валенсия.

29-годишният футболист направи коментар след трансфера си, след като бе представен в новия си клуб в сряда, като заяви: “Много се радвам да подпиша с Виляреал днес, надяваме се, че ще бъде страхотен сезон.”

Франсис Коклен се присъедини към Валенсия от Арсенал през 2018 г., с което приключи 10-годишния си престой в Северен Лондон. Французинът никога не успя да се утвърди като ключов отбор в първия отбор на Арсенал, но бързо стана основен футболист на ‘Местая’. Коклен записа 89 участия във всички състезания за Валенсия и помогна на клуба да спечели Копа дел Рей през дебютния си сезон.

Очаква се испанският национал Дани Парехо, който е настоящият капитан на Валенсия, да се присъедини към своя бивш съотборник и да играе на “Ел Мадригал” от новия сезон. Новият треньор на Виляреал Унай Емери иска да подсили отбора си за предстоящата кампания. “Жълтата подводница” вече привлече крилото на Реал Мадрид Такефуса Кубо под наем. След като през миналия сезон Виляреал финишира на 5-то място, то целта през новата кампания е класиране в топ 4.