google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Виляреал сериозно обмисля възможността да привлече централния бранител на Манчестър Юнайтед Ерик Байи. Защитникът изгуби титулярното си място на „Театъра на мечтите“, след като непрестанно е преследван от контузии. Така че , евентуални връщане на „Естадио де ла Серамика“ едва ли би се разглеждало като особена изненада.

Байи направи доста силни мачове с екипа на Виляреал, въпреки че остана в клуба само 18 месеца. Котдивоарецът бе привлечен от Еспаньол за 5,7 мил. евро през зимния трансферен прозорец на 2015-та. Изигра 47 срещи за „Жълтата подводница“ и с добрите си игри накара Жозе Моуриньо да го привлече в Манчестър през лятото на 2016-та.

В първия си сезон при „червените дяволи“ бранителят записа цели 38 мача и бе важна част за спечелването на цели два трофея – Лига Европа и Турнира за Купата на Лигата. В следващите сезони Байи бе преследван от множество травми, който разклатиха формата му, а през настоящата кампания е записал само един мач като титуляр във Висшата лига.

Точно от този факт ще се възползват Виляреал и че опитат да си върнат бившия играч. Испанците се надяват, че Юнайтед ще е склонен да се раздели с Байи за значително по-малка сума от 33 милиона евро, колкото им струваше привличането на котдивоарския национал.