google новини лого Последвай ни
Добави коментар
50-годишният италиански мениджър е поредният, спряган да замени Ерик тен Хаг на "Олд Трафорд"

Трската телевизия “A Spor” излиза с информацията, че италианският треньор Винченцо Монтела е един от водещите кандидати да замени Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед. Според твърденията, директорите на английския гранд вече са се срещнали с италианския тактик, който в момента е начело на Турция.

Бившият легендарен нападател на Италия има опит като треньор на клубно ниво в отборите на Рома, Сампдория и Фиорентина в Серия А. Монтела беше първият наставник на египетската звезда Мохамед Салах в италианския футбол. Настоящият ас на Ливърпул блесна във Фиорентина под ръководството на Монтела през втората част на кампанията 2015-16 г.

Монтела застана на поста селекционер на Турция през октомври 2023 г. Оттогава отборът е спечелил 9 от 17 мача, три пъти е завършил наравно и има пет поражения.

В Ман Юнайтед не спират да се оглеждат за евентуален заместник на Ерик тен Хаг, след като клубът се представя доста слабо през сезон 2024/25. Очаква се в близко бъдеще при още няколко издънки нидерландкият мениджър да бъде освободен.