Вини Трибуле попари Левски и донесе ценен успех на Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" се доближиха на три точки до първото място в efbet Лига

Ботев Пловдив победи Левски с 1:0 в дербито на 11-ия кръг, провело се на стадион “Христо Ботев”. “Жълто-черните” стигнаха до една от най-сладките си победи за сезона, като Вини Трибуле донесе трите точки на тима с гол в 88-ата минута. Нападателят вкара и попадение в 8-ата минута, но засада отмени гола.

“Канарчетата” играха с човек по-малко от средата на второто полувреме, след като Йонас Там бе изгонен. Ботев Пловдив обаче показа характер и нанесе удар в края, за да стигне до победата над един от лидерите в класирането.

С този успех тимът на Ботев Пловдив събра 22 точки и се доближи само на три пункта до първото място, но Лудогорец е с мач по-малко. Левски пък остана с 25 пункта на втората позиция в класирането.

Двубоят на стадион “Христо Ботев” предложи много емоции още от първите минути. Вини Трибуле се разписа с глава в 8-ата минута, но попадението му бе отменено поради засада в хода на атаката.

В следващите минути Левски заигра по-силно. Гостите отправиха няколко опасни удари чрез Алдаир и Мустафа Сангаре, но до попадение не се стигна. Вратарят на домакините Бернат се отличи с добри намеси.

В 40-ата минута Цунами намери Сангаре при изпълнение на корнер, но нападателят бе разочарован от вратаря на гостите. Левски отправи доста удари към вратата на съперника и изпълни 9 корнера, но резултатът на почивката бе 0:0.

След почивката темпото спадна, но двата отбора се бориха здраво в центъра на терена. В 63-ата минута домакините проспаха нападение на Левски. Сангаре излизаше сам срещу вратаря и Йонас Там го спря с нарушение. Бранителят бе изгонен с директен червен картон.

Треньорът на домакините Душан Керкез обаче направи правилните смени и не позволи Левски да направи силен натиск. В 83-ата минута лек удар на Кристиян Димиторв бе спасен от вратаря на домакините.

“Колежа” се изправи на крака в 87-ата минута, когато Вини Трибуле откри резултата. Нападателят отправи удар от 20-на метра и не остави шансове на стража на гостите – 1:0.

Ботев Пловдив задържа аванса си и се поздрави с успеха, слагайки край на серията на Левски от пет мача без поражение.