Висша лига сезон 2020/21 трябва за стартира на 12-ти септемрви

Прочетена:1412
Висша лига сезон 2020/21 трябва за стартира на 12-ти септемрви 1
0 0

Следващия сезон във Английската Висша лига почти сигурно ще започне в уикенда на 12-13 септември. Информацията идва от ръководителите на състезанието и ще бъде официално съобщена на утрешната среща с клубовете.

Преди пандемията от коронавирус да удари, първенството трябваше да започне на 8-ми август. Отлагането се прави за да може настоящата кампания да бъде завършена, но новите дати показват, че рестартирането на първенството не може да се проточва до безкрай.

Според информация на престижния „Daily Mail”, ако се наложи ново прекъсване, причинено от рязък скок на заразените с Covid-19  или пък положителен тест в някои от отборите, първенството може да бъде окончателно прекратено. Според същия вестник, отборите ще одобрят система за средно спечелени точки на мач, която ще трябва да оформи крайното подреждане, ако се стигне до това, сезонът да не може да бъде завършен.

Иначе, планът за рестарт си остава същия. Мачовете трябва да се подновят на 19-ти или 26-ти юни, а първенството трябва да бъде завършено до края на юли или най-късно началните дни на месец август. Финалът за ФА Къп е планиран за 8-ми август, но има вероятност и турнирът да не бъде довършен, тъй като основен приоритет е да се изиграят всички оставащи двубои от Премиер лийг.

От УЕФА пък имат план за довършване на европейските клубни турнири през август, а финалите за Лига Европа и Шампионска лига са насрочени за 26-ти и 29-ти август. След това ще има дати за провеждане на международни мачове и чак тогава новият сезон може да бъде стартиран.

Сподели