google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клубовете от английския елит единодушно приеха решението първенството на Острова да бъде доиграно.

Това се случи на провелата се среща в петък, на която бе обсъдено бъдещето на футбола в Англия.

Почти сигурно всички оставащи срещи до края на сезона в Premier League ще се изиграят на неутрални терени, като според информациите в Англия само осем стадиона ще бъдат домакини на двубоите. Най-голямо впечатление прави, че стадионът на лидера във Висшата лига – „Анфийлд”, няма да приема срещи от лигата. Това означава, че Ливърпул дори и няма да може да спечели титлата у дома, като вече бе ясно, че сезонът ще бъде завършен пред празни трибуни.

Домът на Челси – „Стамфорд Бридж”, също не попада в сметките. Причината стадионите на “сините” и мърсисайдци да липсват е, че се намират в твърде урбанизирани зони.

В списъка са стадионите за доиграване на Висшата лига са: „Олд Трафорд”, „Емиратс”, „Амекс”, „Лондон Стейдиъм”, „Вила Парк”, „Етихад Стейдиъм”, „Сейнт Мери” и „Кинг Пауър Стейдиъм”. За момента се смята, че най-вероятно „Уембли” няма да бъде използван, въпреки първоначалните информации за това. През миналия месец дори имаше информации, че националния стадион на Англия може да посрещне голяма част от оставащите мачове до края на сезона в английската Висша лига.