Висшата лига се завръща на 8 юни – до 500 човека на стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководните фактори в английския футбол са си поставили за цел "Премиър Лийг" да се поднови на 8 юни.

Планът е съгласуван с правителството на Великобритания и ще се направи всичко възможно на тази дата да се рестартира Висшата лига.

Двубоите от английското първенство ще се играят при закрити врати и това вече е ясно за всички. В момента се уточнява броя на лицата, които ще имат право да присъстват на стадионите в срещите до края на сезона. “Дейли Телеграф” твърди, че минималната бройка е 300 човека. Тя включва футболистите на двата отбора, треньори, медицински лица, журналисти и официални лица от Висшата лига. При излъчване на живо на двубоя, бройкат ще нарасне до 322-ма души.

Освен това още около 70 души екип, който е персонал на телевизиите, ще бъде допуснат около стадионите. Максималният брой хора, които ще може да присъстват на срещите е 500 човека, твърди “Телеграф”.

Според плановете за доиграването на сезона, крайният срок за завършване на кампанията е 27 юли.

Този петък ще се проведе нова видеоконферентна среща между представителите на всички 20 клуба в “Премиър Лийг” и ръководителите на лигата. На тази среща ще има много повече яснота за рестарта на сезон 2019/20 в английското първенство и ще бъдат очертани конкретни параметри при подновването на шампионата.