google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм постигна победа с 2:1 срещу Ливърпул в събота в мач, пълен с противоречия, след като отменен гол на Луис Диас беше неправилно отсъден за засада

Висшата лига реши да отстрани от работа и двамата служители на ВАР, които бяха виновни при победата на Тотнъм срещу Ливърпул, за мачовете Нотингам Форест срещу Брентфорд и Фулъм срещу Челси днес и утре вечер. Беше разкрито защо нито реферът на терена Саймън Хупър, нито сидъята на ВАР Дарън Ингланд са поправили грешката си при отсъждането на засада на Луис Диас по време на сблъсъка на Тотнъм срещу Ливърпул.

През първото полувреме 26-годишното крило реши, че е извело “червените” напред след страхотен пас на Мохамед Салах. Колумбийският национал успя да прати топката в мрежата на Гилермо Викарио и докато се празнуваше, страничният рефер сигнализира за засада.

Голът на Диас срещу Тотнъм беше отменен и погрешно отсъден като засада, въпреки изображенията, които ясно показват, че Мики ван де Вен е покрил звездата на Ливърпу. По-късно в събота вечерта Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) публикува изявление, в което признава „значителна човешка грешка“. „PGMOL признават значителна човешка грешка по време на първото полувреме на Тотнъм Хотспър срещу Ливърпул“, гласи извинението.

„Това беше ясна и очевидна фактическа грешка и трябваше да доведе до присъждане на гол чрез намеса на VAR, но VAR не успя да се намеси. PGMOL ще извърши пълен преглед на обстоятелствата, довели до грешката. PGMOL незабавно ще се свърже с Ливърпул в края на срещата, за да признае грешката.”

Така Дарън Инглънд, който беше дежурен за ВАР за срещата на Тотнъм в събота, и Дан Кук, който беше асистент за ВАР в същия мач, бяха заменени за двубоите Нотингам Форест срещу Брентфорд и Фулъм срещу Челси в този кръг на Висшата лига.