google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" получиха звучен шамар в гостуването си на "Етихад".

Английският шампион Манчестър Сити даде сериозна заявка на претендентите за титлата във Висшата лига и през този сезон.

“Гражданите” разпиляха състава на Манчестър Юнайтед с 6:3 в един от най-интригуващите мачове от 9-ия кръг на първенството.

С по три попадения за шампионите се отчетоха Ерлинг Холанд и Фил Фоудън, а за “червените дяволи” головете реализираха Антони и на два пъти Марсиал.

По този начин Манчестър Сити се доближи на точка зад лидера Арсенал – 20, докато Манчестър Юнайтед е на 6-ото място с 12 пункта.

Домакините излязоха напред в резултата още в 8-ата минута, когато Жоао Кансело изведе отлично Бернардо Силва, а португалецът с хубаво подаване намери младия Фил Фоудън, който от отлична позиция с едно докосване не остави никакви шансове на Де Хеа.

Футболистите на Манчестър Сити удвоиха аванса си в 34-ата минута, когато голмайсторът на отбора – Ерлинг Холанд, бе точен след центриране от корнер от страна на Кевин Де Бройне.

Резултатът стана класически в полза на шампионите само 3 минути по-късно, когато Кевин де Бройне отново предостави феноменално подаване към Ерлинг Халанд, а норвежецът се оказа съобразителен в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и засече добре топката, за да вкара втория си гол в срещата.

“Гражданите” обаче сякаш нямаха намерение да спират и в 44-ата минута Ерлинг Холанд бе изведен добре по крилото и нападателят с прецизен пас намери Фил Фоудън, който разпечата вратата на Де Хеа за четвърти път.

В 56-ата минута Кристиан Ериксен предостави кълбото за Антони, който преодоля съпротивата на футболист на домакините и с невероятен шут от разстояние върна едно попадение за “червените дяволи”.

8 минути по-късно обаче Ерлинг Холанд реализира своя хеттрик в мача след асистенция на Серхио Гомес, а в 64-ата минута и Фил Фоудън отбеляза третото си попадение в сблъсъка.

В 84-ата минута Антони Марсиал бе точен за Манчестър Юнайтед с глава, а впоследствие френският стрелец вкара и второ попадение от дузпа, а така бе оформен и крайният резултат – 6:3.