Вратаря на Челси пред напускане, иска да премине в Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кепа Арисабалага е взел решение за бъдещето си

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага няма желание да остане на “Стамфорд Бридж” и през следващия сезон, съобщават “Sky Sports”. Според британската медия испанецът иска да се събере с Томас Тухел в Байерн Мюнхен, където ще се опита да измести вездесъщия Мануел Нойер, който все още не се е възстановил напълно от контузия.

Причината за решението на Кепа най-вероятно е привличането на Робърт Санчес от Брайтън. Сънародникът на Кепа сигурно ще бъде предпочетен от мениджъра Почетино, който сам настоя за неговия трансфер. Кепа много добре осъзна ситуацията и разбра, че времето му на “Стамфорд Бридж” изтече.

Байерн Мюнхен отчаяно се нуждае от нов вратар, така че желанието на Кепа да се присъедини към тях е добре дошло. Те вече опитаха на няколко пъти да намерят заместник на Ян Зомер, който пък премина в Интер, но опитите им винаги се проваляха по една или друга причина.

Трансферът на Кепа обаче изглежда доста сигурен, тъй като на пръв поглед няма никакви пречки да бъде осъществена сделката. Единственото, което може да се окаже проблем е цената на испанеца, тъй като баварците вече сериозно се охарчиха за трансфера на Хари Кейн от Тотнъм.