Англия пребори желязната Дания и заформи мечтан европейски финал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" имаха нужда от 120 минути, за да победят "Червения динамит" на "Уембли"

Англия е вторият финалист на Евро 2020 това лято! Момчетата на Гарет Саутгейт победиха изключително трудно с 2:1 Дания на своя “Уембли”, като имаха нужда от 120 минути за това.

“Червения динамит” откри първи резултата, но с гол в 104-та минута Хари Кейн направи пълен обрат, който беше достатъчен за успеха.

Първата възможност в мача дойде в 13-та минута, когато Стърлинг получи добра възможност да отправи изстрел, но след като навлезе навътре в наказателното поле, ударът му с десния крак беше прекалено слаб, за да затрудни Шмайхел.

Дания отговори с удар от разстояние на Пиер-Емил Хьойбер в 15-та минута, но по подобие на Стърлинг и неговият шут нямаше сила и не затрудни вратаря Джордан Пикфорд.

Микел Дамсгор стреля опасно в 25-та минута. Неговият шут премина встрани, но показа агресивните намерения на датчаните, които не смятат само да се защитават. В 30-та минута се стигна до откриващия гол. Дания получи пряк-свободен удар на около 20 метра от вратата и Дамсгаард изпълни по феноменален начин, пращайки топката над стената и със свирепа сила разпечата Пикфорд за 0:1!
Англия пребори желязната Дания и заформи мечтан европейски финал 1
В 37-та минута Стърлинг беше намерен сам срещу Шмайхел и стреля, но стражът на Дания направи страхотно спасяване! Секунди по-късно обаче Англия изравни. Букайо Сака беше изведен зад гърба на датската защита и пусна остър пас към Стърлинг, където Кяер в опита си да го изпревари си отбеляза автогол, но така или иначе крилото на Ман Сити щеше да вкара.
Англия пребори желязната Дания и заформи мечтан европейски финал 2
Шест минути след почивката Долберг стреля мощно по земя, но Пикфорд спаси, а след това стана ясно, че футболистът на Дания е бил и в засада. В 55-та минута Шмайхел отново се намеси невероятно, за да спаси отличен изстрел с глава на Магуайър след центриране от пряк-свободен удар.

Четвърт час преди края съставът на Англия имаше претенции за дузпа ,след като Хари Кейн се строполи на терена след контакт с Норгард, като ситуацията бе преразгледана от ВАР и се видя, че няма основание за наказателен удар.

Калвин Филипс стреля от разстояние в 80-та минута. Шутът му премина встрани и не представляваше опасност за Касппер Шмайхел. Две минути след това Джон Стоунс игра с глава, но и той не успя да намери очертанията на вратата. Така след като не падна нов гол на “Уембли”, срещата влезе в допълнителни 30 минути.

В тях Англия изглеждаше по-свежият отбор и в 102-та минута стигнаха до дузпа. Стърлинг падна в наказателното поле на Дания и съдията посочи бялата точка, а проверката на ВАР потвърди решението му, макар повторенията да не убедиха напълно, че има основание да се отсъжда наказателен удар.
Англия пребори желязната Дания и заформи мечтан европейски финал 3
От 11-те метра Хари Кейн стреля ниско по тревата и Шмайхел спаси, но при добавката нападателят на Тотнъм беше безпогрешен. Така Англия се изправя срещу Италия на финала в неделя в един мечтан сблъсък от феновете!

Стартови състави:

Англия: Пикфорд, Уолкър, Шоу, Магуайър, Стоунс, Райс, Филипс, Маунт, Сака, Стърлинг, Кейн

Дания: Шмайхел, Вестергаард, Кяер, Меле, Кристенсен, Дилейни, Брайтуайт, Долберг, Дамсгаард, Стригер-Ларсен, Хойберг