Време за Класика: Реал Мадрид срещу Барселона в сблъсък на гиганти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дългоочакваното дерби е тази вечер от 22:00ч. на "Сантяго Бернабеу"

Предстоящото Ел Класико обещава да бъде едно от най-интересните сблъсъци в Ла Лига за последните години, като и двата отбора влизат в двубоя в страхотна форма и с големи амбиции. Големият сблъсък е тази вечер от 22:00ч. на “Сантяго Бернабеу”. Реал Мадрид е непобеден в лигата досега и само на три точки зад Барселона, които оглавяват класирането с девет победи и една загуба под ръководството на новия треньор Ханзи Флик. Ел Класико може да стане историческо за Реал, който е на прага да изравни рекорда на Барселона за най-дългата серия без загуба – 43 мача.

Винисиус Жуниор и Рафиня влизат в мача на гребена на вълната, след като записаха впечатляващи хеттрикове в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен съответно. Това добавя допълнително напрежение и очаквания към двубоя, особено с присъствието на Килиан Мбапе, който ще участва в първото си Ел Класико. Барселона разчита на изключително млада и талантлива формация от Ла Масия, като 17-годишният Ламин Ямал е един от най-ярките представители на новото поколение.

Мачът обещава да бъде крайъгълен камък за двата отбора – Барселона може да изгради шест точки преднина и да затвърди мястото си на върха, докато Реал ще се стреми да прекъсне тази серия, да изравни съперника си на върха в класирането и да продължи да надгражда своя звезден отбор, с цел постигане на нови рекорди. В сблъсъците между двата отбора рядко се случва да има суха мрежа, така че гол и в двете врати изглежда един от най-изкушаващите залози, ако решите да изпробвате късмета си тази вечер.