Всичко или нищо за Хърватия в мача срещу Албания на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Златко Далич ще трябва да спечели трите точки, за да има добри шансове за класиране напред в турнира

В сряда ще започне вторият кръг от груповата фаза на Евро 2024. В един от мачовете за деня Хърватия се изправя срещу Албания, като и двете страни не могат да си позволят да загубят в Хамбург.

След като бяха победени в първите си мачове на Евро 2024 през изминалия уикенд, двата отбора ще се стремят да останат в борбата за място във фазата на елиминациите на турнира. Хърватия е отборът, който има какво да доказва в тази среща. Хърватският тим е доста по-лансираният, със солидни успехи на международната сцена в последните години, докато Албания едва за втори път е на европейски финали.

Хърватия започна седмото си участие на Европейско първенство и шесто поред с разгромна загуба с 0:3 от Испания в Берлин. Отново загуба от Ла Роха, който триумфира във финала на УЕФА за Лигата на нациите миналата година. За Хърватия това е тежък удар, но отборът бързо трябва да се вдигне. Златко Далич и футболистите му са наясно, че само победа ги устройва срещу Албания. Хърватия трябва да се опита да спре спада, включващ три поражения от последните си пет състезателни мача, след като също беше победена от Турция и Уелс в квалификациите за Евро 2024. Елиминирани в първата фаза на директните елиминации в последните си две участия на европейски финали, сега даже да стигнат толкова далеч ще бъде трудна задача, освен ако не спечелят в Хамбург, тъй като действащият шампион Италия ги очаква в последния мач от груповата фаза.

Докато Хърватия е опитен участник на европейски финали, за Албания не може да кажем същото. И от тях не се очакват победи и класиране напред в турнира. Всяка спечелена точка ще бъде голямо постижение. Албания загуби от Италия с 1:2 на старта. Албанците шокираха съперника си с гол в 23-ата секунда, но Италия доминираше тотално в целия мач и заслужено отбърна. Това бе първа загуба в официален мач за отбора на Силвиньо от март 2023 г. насам. Албанците прогресират в последните години, но да победят Хърватия ще бъде трудна задача и в същото време голям подвдиг.