google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" и "моряците" дават старт на 7-ия кръг в първенството!

Тимът на Ботев Пловдив приема гостуващия Черно море в двубой от 7-ия кръг на родната Първа лига.

Срещата между двата тима, която ще се състои на Футболен комплекс Ботев 1912 в Коматево, започва от 21:00 часа, а всичко по-интересно след нея очаквайте на 7sport.net.

Ботев Пловдив и Черно море са в доста различна форма до този момент. “Канарчетата“ все още нямат победа през сезона и имат едва една спечелена точка, която дойде при дебюта на Желко Копич в Дербито на Тракия срещу Берое. Понастоящем “жълто-черните” делят последното място със Спартак Варна във временното класиране.

Възпитаниците на Илиан Илиев пък започнаха добре кампанията у нас и заемат 4-ата позиция в таблицата, като изостават само на две точки от първия ЦСКА 1948.

Двубоят срещу Черно море ще бъде дебютен за Желко Копич пред публиката на Ботев, а за мача с “моряците” специалистът няма да може да разчита на Па Конате, който е с контузия. Джеймс Ето‘о обаче ще бъде на линия за пловдивчани.

В групата на Илиан Илиев пък попаднаха 19 футболисти, но опитният наставник отново ще бъде без Даниел Димов, Цветомир Панов и Мазир Сула, които се възстановяват от контузии.

Букмейкърът Winbet предвижда равностоен сблъсък между Ботев Пловдив и Черно море, като компанията дава минимално предимство на домакините с коефициент от 2.60 срещу 2.90 за варненци. Равенството пък е оценено на 3.20.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Ботев Пловдив: Ханкич; Пунчец, Супрайен, Генев; Херман, Мертенс, Рабей, Брахими; Току, Ману; Бароан

Старши треньор: Желко Копич

Черно море: Дюлгеров; Попов, Атанасов, Босанчич, Панов; Клементе, Панайотов; Кета, Велев, Курьор; Сердюк

Старши треньор: Илиан Илиев