Григор загуби още на старта на турнира в Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът отстъпи с 2:1 сета на южноафриканеца Лойд Харис в турнира от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, отпадна още на старта на турнира от сериите “Мастърс” в испанската столица Мадрид, отстъпвайки с 2:1 сета на силно сервиращия южноафриканец Лойд Харис.

Гришо се завърна на корта, след като не игра в Барселона и Ещорил заради дентална инфекция, довела до хирургична намеса, но показа, че все още не е в оптимална форма.

Той отстъпи в първия сет с 6:3, но успя да възстанови статуквото и изравни резултата, печелейки втората част също с 6:3. Харис беше по-свеж и в решаващия сет и стигна до крайния успех след победа в тайбрека – 7:6 (7:5).

Двубоят на корта в испанската столица продължи близо два часа и половина, като южнафриканецът успя да пласира 12 аса срещу само три на Димитров.

Още в първия гейм Григор можеше да стигне до пробив, но Харис успя да спаси на три пъти сервиса и в крайна сметка поведе с 1:0.

Последва размяна на геймове, за да дойде 8-ия при резултат 4:3 за Харис, в който българинът отрази две точки за пробив, но все пак загуби подаването си.

В следващия гейм южноафриканецът затвърди пробива и затвори сета при 6:3 в своя полза.

Димитров допусна пробив в третия гейм на втората част, но българинът бързо се съвзе и проби сервиса на Харис. Последваха три нови гейма за сметката на хасковлията и 5:2.

След размяна на геймове втората част завърши при 6:3 в полза на първата ни ракета.

В третата част Григор допусна пробив, с който Харис поведе с 3:1. Резултатът бързо набъбна на 5:2 в полза на южноафриканеца, който се сдоби с три мачбола в осмия гейм.

Димитров обаче спаси гейма, а след него успя и да изравни – 5:5. Последва размяна на геймове, но в крайна сметка Харис надделя със 7:5 в тайбрека.