Янтра и Локо (ГО) се свличат в класирането заради Витоша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вчерашното отказване Витоша (Бистрица) от участие във Втора лига, което изненада мнозина, ще доведе до сериозни размествания на временното подреждане, като три отбора най-вероятно ще загубят по три точки от актива си, а други три – по една.

Наредбата на Българския футболен съюз гласи, че резултатите на тима от Бистрица от началото на първенството трябва да бъдат анулирани.

Бърза справка показва, че най-ощетени ще бъдат Янтра (Габрово) и Локомотив (Горна Оряховица), които след загубата на три точки, спечелени в мачовете с Витоша, ще се сринат съответно на 15-о и 16-о място, оставяйки зад себе си единствено Нефтохимик (Бургас).

Лудогорец II също би трябвало да загуби три точки, но неговият актив е далеч по-солиден и дори след редуцирането, отборът от Разград ще остане в горната половина на таблицата.

Гонещият промоция Хебър, както и Созопол и Спортист (Своге) ще се разделят с по eдна  точка, тъй като завършиха мачовете си с Витоша наравно.

Обновеното класиране във Втора лига ще бъде официализирано след решението на Спортно-техническата комисия при БФС за изваждане на отбора от Бистрица от групата. Очаква се това да стане в близките дни.